Υπάρχουν πολλοί κλασικοί συνδυασμοί για wine pairings: Από την paella με το Rioja μέχρι κατσικίσιο τυρί και Sauvignon Blanc. Οι παρακάτω δεν είναι από αυτούς. Είναι ασυνήθιστα αλλά άκρως επιτυχημένα γευστικά «παντρέματα», στα οποία οφείλεις να δώσεις μια ευκαιρία.
Ποπ κορν με σαμπάνια
Συνδυασμός α λα «Η λαίδη και ο αλήτης» που με μια πρώτη ματιά μπορεί να μοιάζει περίεργος. Αλλά το καυτό, βουτυρώδες και αλατισμένο ποπ κορν μαζί με σαμπάνια είναι τουλάχιστον απολαυστικό. Αν δε, έχεις και βούτυρο τρούφας για το καλαμπόκι, τότε μιλάμε για μια σούπερ γκουρμέ «γουρουνιά».
Mac & cheese με chardonnay
Μια ένοχη απόλαυση. Ένα από τα πιο αγαπημένα αμερικάνικα πιάτα συναντά τη ζωηρή γαλλική ποικιλία με το πλούσιο άρωμα και σκορπά γαστρονομικές συγκινήσεις.
Στρείδια και Beaujolais
Ναι, ξέρω. Το Sauvignon Blanc θα ταίριαζε καλύτερα αλλά γιατί να μείνουν παραπονεμένοι οι φίλοι του ερυθρού οίνου; Ένα παγωμένο Beaujolais κρατά θαυμάσια συντροφιά σε έναν εξαιρετικά νόστιμο «συνεργάτη».
Τacos και Riesling
Από τη φρουτώδη αρωματική ποικιλία σταφυλιού με ψηλή οξύτητα προέρχεται το σχεδόν αριστοκρατικό Riesling. Το οποίο ταιριάζει υπέροχα με το κλασικό μεξικάνικο snack. Φρόντισε μόνο το τελευταίο να είναι αρκετά πικάντικο για να μεγιστοποιήσεις την εμπειρία.
Πίτσα και Prosecco
Δεν είναι λίγα τα κρασιά με τα οποία μπορεί να συνδυαστεί η πίτσα αλλά η γλυκύτητα του prosecco κάνει θαύματα, ειδικά αν συνοδευτεί από pepperoni.
Ψιλοκομμένος τόνος και Pinot Noir
Μια λαχταριστή ποσότητα τόνου μαζί με ένα cool pinot noir; Γιατί όχι; Με φρέσκια οξύτητα και μια λεπτή αίσθηση καρυκευμάτων «κόβει» το ψάρι και δημιουργεί ένα εξαιρετικό δέσιμο με αρκετές μαρινάδες ή πιπεριές.
Αυγά, μπέικον και Bordeaux
Aν λατρεύεις να τρως το πρωινό σου τη νύχτα, κάν' το με το απαραίτητο στυλ και το κατάλληλο κρασί. Παρότι τα αυγά δύσκολα συνδυάζονται με κρασί, μπορείς να τα κάνεις ομελέτα -φυσικά με μπέικον και μερικά μανιτάρια- και να τα σερβίρεις με ένα λείο και καλά παλαιωμένο bordeaux.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου